onsdag 14 november 2012

Kapitel 1: Den nya hårbollen i Moonlight Falls

En tidig söndagsmorgon anländer Lance till Moonlight Falls och den stora, vida tomten han köpte för i stort sett alla simdaler han hade. Fram tills nu har han känt sig så säker på sitt beslut, men nu tvekar han lite. Han känner ingen här och har ingen aning om vad det här är för stad. Kommer han att kunna passa in här?

Ny och ensam i en främmande stad. 
Trots alla år som Lance hare varit spårlöst försvunnen så hade hans föräldrar låtit hans sparkonto vara kvar och växa. Simdalerna på kontot räckte till en tomt, vilket Lance var otroligt tacksam för. Trots att det saknar ett hus och... det mesta man egentligen kan önska av ett hem.

Lances nya hem, "Barlow Mansion". 
Nu behöver Lance införskaffa det allra nödvändigaste. Allt som fanns kvar i plånboken var 1300 simdaler, som verkligen inte räcker till ett hus. Däremot räcker det till en del möbler, även om det inte finns några väggar eller rum på tomten ännu.

Enkelt, men tillräckligt för att klara sig. 
När den stora tomten har fått lite inredning och Lance känner sig lite mer hemmastadd funderar han på vad han borde göra härnäst. Varulv som han är trivs han bäst i en flock, oavsett om det är familjemedlemmar eller vänner. Borde han ge sig ut och leta efter andra simmar att lära känna? Eller borde han söka jobb?

Kolla in gaddarna! 

Trots att det vore bra med ett jobb så att han kan tjäna ihop simdaler till ett bättre hus, väljer Lance att ta taxi till Kusliga Parken i hopp om att träffa några av stadens invånare.

Att springa runt lite i parken är kul för alla fyrbenta pälsdjur, oavsett om man träffar några nya vänner eller inte.  
Väl framme i parken så blir Lance förvånad över hur mycket simmar som faktiskt är där. Och vilka simmar sen...! Ett gyllene spöke som svävar genom parken, en vampyr och en kille som (om näsan inte lurar Lance) måste vara en varulv.

Är det ingen som jobbar i den här staden? 
Ivrig att möta en annan varulv så går Lance genast fram och hälsar. Men han glömmer inte artigheterna, trots sin glädje över att möta en artfrände.

En ordentlig och ödmjuk presentation, som nykomlingen i staden. 
Den främmande varulven heter Argus Brown och verkar lika glad över att möta en annan varulv som Lance är. I början lär dom känna varandra på simmars vis, genom att artigt berätta lite om varandra. Bland annat så talar Argus om för Lance att han gör karriär inom Sjukvården, som Infektionsforskare. Argus är även Prydlig, så han uppskattar Lances artiga och Ordentliga sida.

Men varulvar är trots allt varulvar och tycker om att umgås på... ja, varulvsvis.

Umgås på simsvis är trevligt, men det finns andra sätt att lära känna varandra på. 
Vilket manligt sätt att slåss på. 
Ser man på! Lance lyckades ta ner Argus. 
Efter träningsslagsmålet känner sig båda killarna nöjda och glada, samt som lite bättre vänner än innan. Men för att vara lite på säkra sidan så skadar det inte att sniffa lite på varandra också.

Sniffa opassande på varandra avslöjade att Argus är Opassande... 
... vilket krockar med Lances personlighet en aning. Men man kan fortfarande vara vänner trots det, eller hur? 
Argus har dessutom egenskapen Oflörtig. Gissa hur Lance fick reda på det...? 

Det är klart att man kan vara vänner, trots att man inte kommer överens jämt. Lekbråken fortsätter! 

Det slutar med att Lance spenderar hela sin första dag i Moonlight Falls lekandes med Argus i Kusliga Parken. Att två varulvar kan ha så roligt av att lattja runt på det sättet. 

Innan han åker hem för lite vila och mat så stannar Lance vid Bloominstitutet för hälsa, där stadens sjukhus ligger. Han måste ha ett jobb och har inga direkta karriärsambitioner. Så varför inte ta ett jobb på platsen där ens enda kompis i staden jobbar? 

Stadens kombinerade sjukhus och militäranläggning verkar vara ett hett ställe att hänga på. 
Trots att Lance inte har någon som helst kunskap inom det medicinska området så lyckas han ändå få ett jobb där! Som... Organdonator...? Är det verkligen ett bra karriärsval? 

Lance verkar nöjd, i alla fall. Direkt utanför sjukhuset möter han också sin chef, Jin Anjali. 
Om det inte varit så sent så skulle Lance gärna ha stannat och pratat en stund med henne. Det hade varit bra att hamna på chefens plussida redan innan första arbetsdagen, men det får gå ändå. Så Lance väljer att åka hem. 

Hungrig som en varg... vad hände med Lances ordentliga sida? 
En sovsäck är inte så illa. Varulvar är inte så kinkiga. 
Hans första dag i Moonlight Falls är nu över och Lance känner sig både glad och förväntansfull. Han har redan fått en varulvsvän och imorgon är det dags för första dagen på jobbet. Men mest av allt så ser Lance fram emot en eventuell flockjakt tillsammans med Argus nästa natt. 

Jaga i flock är det bästa som finns och Lance hoppas att hitta ännu fler varulvskompisar som kan delta i nattliga jakter i staden... 

6 kommentarer:

  1. Åh vad kul att du nu har kommit igång :-)
    /Sallyspigge

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :D
      Ja, det tog lite tid, men nu är jag på g. Det ska bli spännande att se hur det här utvecklar sig. :)

      Radera
  2. Håller med SallysPigge :D Kul att du äntligen är igång igen, kommer verkligen följa Lance =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket, Sandra! :D
      Jag jobbar på för fullt med nästa kapitel. :)

      Radera
  3. Kuuul! Längtar till jag ska läsa nästa kapitel, vilket borde bli när jag har skrivit klart här!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du tycker om den! :D
      Ja, det finns 46 kapitel ute just nu och 47 är nästan färdigt. :)

      Radera