torsdag 15 november 2012

Kapitel 2: Livet som varulv

Den här dagen får ingen bra början. Lance tar en alldeles för lång dusch, missar nästan samåkningsbilen till jobbet och får rusa så fort han bara kan till jobbet!

En fördel med att vara varulv är hur ruskigt snabb man är när man springer på alla fyra. 
Väl på plats så visar det sig att jobbet inte är så illa. Lance får fylla i en massa papper om sin familjs sjukdomshistoria, en massa information om sin livsstil och även... vilket organ han tror att han kommer kunna klara sig utan bäst...

Lance träffar även en av sina arbetskollegor under dagen, Sylvia Blanestreet. Hon är ingen magisk varelse och skulle säkert bli en jättebra varulv. Bara han får chansen att lära känna henne lite först.

Jobbet är slut och en nöjd Lance går hem, 111 simdaler rikare. 
Simdalerna han tjänat in och sparat lite räckte för att han skulle kunna köpa ett schackbräde och en billig stol till. Vilket Lance behöver för sin karriär. Om han visar sig tillräckligt smart så kanske han slipper offra ett av sina organ för att behålla jobbet och kanske flytta sig högre upp i karriärstegen.

Schack är ett kul sätt att fördriva tiden fram till kvällen också. 

När kvällen kommer så ringer Lance över Argus en stund och undrar om dom ska bilda flock för kvällen och ge sig ut och jaga. Argus, som inte har några andra varulvskompisar att hänga med, blir överlycklig vid tanken och kommer genast över. Snart är två varulvar ute mitt i Moonlight Falls och jagar runt efter byten...

Jakt är mycket roligare när man är en flock, även om man bara är två i flocken. 
Argus är riktigt duktig på att springa och hoppa på alla fyra. 
Det blir kul bilder på killarna ute på jakt i alla fall! 
Och där, på slutet av jakten någon gång efter midnatt, så kom dom äntligen ikapp det som dom spårat hela kvällen! En Japansk skalbagge, värd ungefär 15 simdaler.
"Tja, vi fick tag i den åtminstone," säger Lance optimistiskt.
"... idiot," suckar Argus och skakar på huvudet.

Med Argus i ledningen istället så lyckas båda varulvarna rota reda på en bit Koppar och en bit Rökkvarts. Argus verkar vara lite mer van vid att leda en varulvsflock än vad Lance är.

Kvällens utflykt avslutas med ett vänskapligt slagsmål innan dom skiljs åt för att träffas på jobbet nästa dag. 

Nästa morgon blir i stort sett en kopia av gårdagen. Försover sig, står för länge i duschen och missar nästan samåkningsbilen. Bortsett från det så har Lance även sönder sin toalett.

Den här morgonen gick fullständigt åt skogen, men det var värt det efter den roliga natten Lance hade igår. Nu har Lance dock börjat gå i tankarna på en första romans... och på att utöka sin flock.

Men först får man ta hand om dom mindre roliga men likväl viktiga sakerna i livet... 
Äntligen kan Lance dessutom bygga ett riktigt hus runt sina möbler! Det är inte stort, det är inte snyggt, men det är fyra väggar och ett tak.

Varje varulv behöver en koja att kalla sin egen. 
Som både varulv och hundmänniska så har Lance en stor förkärlek till hundar och han har drömt om en egen hund så länge. Även om läget kanske inte är det bästa så kunde Lance inte stå emot den lilla Dvärgschnauzervalpen i härbärget.

Välkommen till familjen, lilla Liona Barlow! Kan man förebrå henne för att hon stirrar lite på sin nya husse? 
Liona är bara en liten valp, men hon är redan ett Geni, Destruktiv och Ljudlig. 
Ett bra sätt att träna bort destruktivitet är genom massa roliga tuggleksaker! 
Lance lyckas bli befordrad på jobbet, utan att ha förlorat något av sina organ. Tack och lov! Nu är han Bäckendiskare... är det säkert att det är en befordran? Nåja, det innebär mer pengar och ett bättre liv för honom och Liona.

Men den illavarslande fullmånen är på väg upp över Moonlight Falls. Sist Lance var med om en fullmåne var han Tonåring och hans föräldrar såg efter honom. Nu måste han möta farorna och instinkterna som kommer med den på egen hand.

2 kommentarer:

  1. Oh vad spännande :D Kul att han skaffat hund :D Väldigt söt sådan :D

    SvaraRadera
  2. Tack! :D
    Han tjatade om hund ett antal gånger via sina önskningar samt att han är en Hundperson, så jag tyckte han kunde få en. :)

    Fastnade totalt för dvärgschnauzervalpen. Det är en av mina favvoraser. :)

    SvaraRadera