måndag 19 november 2012

Kapitel 6: Slappardagen

Där står Lance och Argus och ser på varandra i tystnad. Ibland behövs helt enkelt inga ord. 
Förvånad över hur han faktiskt känner för sin bästa vän så kan Lance inte låta bli att le brett. Men det går inte att ignorera hur sent det är och att bägge ska till jobbet imorgon. Bägge två tycker att det är bäst att avsluta för natten och ses igen imorgon på jobbet.

"Hejdå" på varulvsvis kan också innebära lite nosande och strykande mot varandra. 


Morgonen därpå är saker och ting precis som vanligt hemma på den stora tomten med det pyttelilla, ofärdiga huset. Gårdagen känns mer som en konstig dröm för Lance, men han ser fram emot att träffa Argus igen på jobbet.

Rosa ÄR manligt, speciellt när man har en utstyrsel som denna. 
När Lance anländer till jobbet blir han rätt så förvånad. Alla där har fått höra vad som hände under gårdagen, när Lance och Argus hjälpte den illamående Kelsey Drake.

Ledningen är så imponerade över Lances agerande och ger honom en befordran till Ambulanssjukvårdare, samt utbildningen som krävs för det.

Lance blir jublande glad över sin befodran, men hans trötthet hindrar honom från att fira. Han ligger rejält back i sömn. 
Så efter jobbet är det raka vägen hem för Lance, efter en kort pratstund med Argus. Hemmavid spenderar han lite tid med Liona, som nästan börjat känna sig försummad av all tid som husse spenderat hemifrån.

Men hundar förlåter så lätt. Liona är inget undantag. 
Bonussimdalerna han fick för sin befordran hjälpte Lance att bättra på sin lilla stuga till hus lite. Även om det finns mycket mer att önska av huset så ser det åtminstone drägligt ut nu.

Golv, tapeter och fönster gör huset genast lite mysigare. 
Inget hem att skryta med direkt, men det har sin lilla charm. 
Under natten så kommer det en herrelös liten katt på besök till tomten. Lance sover som en sten, men Liona kan inte hjälpa att vara lite nyfiken.

Stora, vuxna katter kan vara lite läskigt, men det är spännande på samma gång. 

Slappardagen är tydligen något som inträffar varje år i mitten av sommaren och idag är det dags. Det blir Lances första Slappardag och han har bestämt sig för att den ska bli riktigt kul!

Även lilla Liona ska få njuta av en speciell dag, så hon får följa med husse till parken. 
Hund och husse i taxin. 
Det första Liona gör efter att Lance sätter ner henne i parken är att rusa bort till ett knippe med ballonger och sätta igång och tugga sönder dess fäste.

Men Liona! Har inte husse lärt dig bättre än så? 
Regnet öser ner och det är inte många simmar ute... Lance och Liona åker runt tillsammans i staden på jakt efter något kul att hitta på, då Lance hör på taxins radio att det är en Simfestival på gång i Premiärparken. Det låter intressant och han ber taxichauffören att åka dit. 

Men Lance hinner knappt ut ur taxin med Liona förrän han känner en välbekant doft... av älva... 
På bara några sekunder har Lance förvandlats till varulvsform och kastar sig fram emot älvan i raseri, vildsint morrande! 

En förskräckt, livrädd älva som inte förstår vad hon har gjort för att få den här främmande varulven så arg. 
Men det tänker hon minsann inte tåla, så fram med tidningen! Stygg varulv! 
Älvan, vars namn är Aubrey Oviedo, är både Ond och Hetlevrad. Ingen bra person att göra till sin fiende, men Lances hat för älvor brinner intensivt i blodet. Snart är bråket i full gång!

Lance har inget emot att slå det första slaget... 
... precis som att Aubrey inte har något emot att slå det andra slaget. 
Trots all träning mot andra varulvar så är Lance inte bra på att slåss. Förlusten svider rejält, men han är glad att han inte landade på Liona. 
Förblindad av ilska och raseri från den förnedrande förlusten så vänder han sig mot första bästa sim i närheten och tar ut sin ilska på honom! 

Vad Lance inte tänker på är att ett bett från en stark, ilsken varulv för över varulvsförbannelsen till en annan... 
När Lance väl har lugnat ner sig och inser vad han har gjort blir han ganska ställd. Älvan Aubrey har försvunnit och kvar står bara Lance med en nybiten sim framför sig. Ägaren till parken, dessutom...! 

Skamsen så plockar Lance snabbt upp Liona och skyndar sig hem igen. Hans första Slappardag blev ingen höjdare alls... men han gjorde en oväntad upptäckt. 

Han är stark nog att sprida varulvsförbannelsen till andra simmar nu. Det öppnar nya dörrar och möjligheter för honom som han inte har tänkt på innan... något som verkligen är värt att tänka på. 

5 kommentarer:

  1. Wow. Lance är verkligen på hugget :O Men hur kommer det sig att han hatar älvor så? Kan inte komma på att jag läst någonstans om det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp! :D Han lärde sig något nytt också.

      Det står i den "lilla" historien jag skrev, Historien Bakom, som finns här på bloggen. :) Där berättar det om Lances bråk med älvorna och vad som han hände på grund av det.

      Kort sammanfattat så hittade Lance en glänta bebodd av älvor när han hamnade vilse ute på en jakt med sina föräldrar när han var tonåring. Älvorna busade och retades med honom på älvors vis, vilket retade upp Lance som är lättretlig i varulvsform och han gick till attack och förstörde deras glänta.

      Älvkungen, en äldre älva som bodde där, förhäxade då Lance för att skydda de sina och straffa honom. Lances varulvssida tog över och förvandlade honom till ett varglikt monster under lång, lång tid. Ett tag så höll älvorna honom fången, som ett slags husdjur att leka med, men efter ett tag lyckades Lance rymma och blev en stor plåga över landet.

      Tillsist blev Lance befriad från förhäxningen av en häxa han stötte på, men vid det laget så hade Lance hunnit växa upp och bli ungdom. Så Lance skyller på älvorna för det som hände honom (även om han inte var helt oskyldig i sammanhanget heller) och tål inte åsynen av en älva.

      Radera
  2. Oh måste nästan läsa Historien bakom lite bättre tror jag haha

    SvaraRadera
  3. Stackars parkägare :-( Men jag kunde inte låtabli att skratta :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! :D

      Jag tycker inget synd om honom, elak som jag är. Han kommer ju att bli en frän varulv nu. :D

      Radera