tisdag 20 november 2012

Kapitel 8: Lugna höstdagar

Livet leker för både Lance och Liona. Lance har sin första pojkvän som han spenderar i stort sett all tid med och Liona utforskar världen och livet som vuxen hund.

Men valpsinnet sitter ännu kvar i det lilla busfröet. 
Dom extra simdalerna som Lance tjänar ihop på jobbet gick tyvärr inte till att bygga ut huset eller köpa en bättre säng. Liona har fått loppor och behöver kunna få ett loppbad och tvättas av ordentligt i ett riktigt badkar.

Liona är inte riktigt nöjd, men hon är glad över att slippa ohyran. Och Lance spenderar gärna pengar på sin kära hund. 
Simdalerna kanske inte räcker till för att renovera huset, men Lance har sina egna idéer på hur man kan piffa upp det lilla huset en aning.

Blombuketterna från Argus står fint på köksbordet och köksbänken, bredvid fotot från midsommarfestivalen. Ovanför hänger Lances skoldiplom. 

Sommaren övergår långsamt till höst och dagarna blir kallare. Det gör Lance orolig, med tanke på att Lionas päls inte är så tjock och hennes saker får inte plats i huset. Om han inte tjänar ihop till en bonus snart och får råd att bygga ut så kan det bli en jobbig tid för henne.

Argus, hjälpsam som han är, lyckas dra i några trådar och utnyttja lite kontakter för att ge Lance ansvaret för den årliga vaccinationen, som i år äger rum på Kyrkogården Helgad mark. Förutom lite extra simdaler i kassan så kommer det se bra ut på arbetsbetyget för framtida befordran!

Lance har lärt sig en hel del, både på jobbet och av Argus. Han är mycket försiktigare när han ger sprutor nu för tiden. 
Det är också Lances första besök på stadens kyrkogård. Atmosfären och dom fallna löven på marken ger en härligt kuslig känsla och gör det till en mysig plats att jobba på. Trots det vill Lance gärna åka hem innan mörkret faller...

Även vampyrer vill bli vaccinerade vid den här årstiden. 
Några timmar senare har Lance vaccinerat alla patienterna som skulle dyka upp och återvänder nöjd och glad till sjukhuset, ett par hundra simdaler rikare.

Innan Lance går hem för dagen blir han stoppad av sin chef. Hon har läst rapporten från vaccinationskliniken och fått höra en hel del varma ord om Lance från Argus och hon har nu bestämt sig för att ge Lance en plats som Läkarkandidat!

En överlycklig Lance beger sig hem med en bonus och ledigt för helgen. Här ska firas! 
Nu räcker simdalerna till att inte bara bygga ut lite så att Lionas saker får plats inomhus utan även för Lance att få råd med en dubbelsäng.

Lite större och Liona är glad över att vara inne och borta från regnet. 
Undrar om Argus har lust att sova över, tro? Det finns bara ett sätt att ta reda på det...


På hösten är det dags för ett annat slags firande, nämligen den Kusliga höstfestivalen. Lance har aldrig hört om dessa konstiga högtider förut, men han kan inte låta bli att finna dom intressanta. I det här fallet blir det en kul plats att ta Argus på deras första riktiga dejt.

Båda två anländer till parken samtidigt och blir överlyckliga över att se varandra. Särskilt Argus. 
Det känns ovant att träffa Argus i simform, men Lance vänjer sig snabbt. Trots allt är hans doft densamme, oavsett vilken form han än har.

Och som vanligt tycker Argus att man aldrig kan ge för många blommor till den man håller av. 
Ett tag så funderade båda på om dom skulle utmana varandra på en duell i pajätning, men Lance tyckte inte att frossande och illamående skulle vara särskilt romantiskt.

Istället går dom till den närmaste restaurangen. Sams Snabbköps restaurang... tycker inte det var så romantiskt heller... 
Efter att ha ätit middag och gjort det man brukar göra på en typisk dejt...

... så avslutas dejten på varulvsvis, med en jakttur tillsammans! 
Tidigt på morgonen återvänder Lance ensam hem, helt slut efter sin allra första dejt men gladare än han har varit på mycket länge.


Redan nästa kväll så har Argus kommit över igen. Nu när Lance jobbar som Läkarkandidat är hans arbetstider väldigt långa och det finns risk för att dom inte kan träffas lika ofta längre...

Jaktbytet från kvällen innan gav tillräckligt med simdaler för att Lance skulle få råd med en ny säng. 
Han hoppas att Argus ska vilja inviga den nya sängen med honom...

... och Argus verkar vara i samma tankar som Lance. 
Många timmar senare, efter att ha spenderat en lång romantisk kväll ihop, får killarna äntligen en chans att sova ut lite. Lance är lycklig som aldrig förr och kan inte hjälpa att ligga vaken och titta på Argus ett tag, samtidigt som han tänker tillbaka på dagen då dom först träffades i parken. 

Det är svårt att slita blicken från den man är förälskad i... 
... men tillslut så somnar även Lance. 

4 kommentarer:

  1. Ville inte Zoombiesarna vaccinera sig ;-)

    /SallysPigge

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej.. :(
      Lance försökte fråga ett par, men det enda som gjorde var att mumla "Aaaarrrghhh!" och "Hjääääääärnoooooor", så tillsist gav han upp. XD

      Dom har nog värre problem att oroa sig för än sjukdomar oavsett. ;)

      Radera
  2. Oh romantik på hög nivå ser jag :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, killarna är verkligen oskiljaktiga nu för tiden! :D

      Argus ringer varje dag och Lance får konstant önskningar om att hitta på saker med Argus. :)

      Bara inte Lances nya arbete tär på förhållandet... :(

      Radera