onsdag 21 november 2012

Kapitel 9: Tuffa tider

Vardagen ha blivit jobbig för Lance. Som Läkarkandidat måste han plugga logik och forska stenhårt och arbeta tio långa timmar på sjukhuset varje dag för att eventuellt bli befordrad. Det är tur att Argus också jobbar på sjukhuset så att dom ses varje dag åtminstone där och kan äta lunch ihop hela tiden. 

Liona får klara sig en del själv, men det är ingenting som stör henne. Inte jättemycket, i alla fall. 
Det dröjer inte länge förrän Lance börjar känna sig fullständigt slutkörd och överarbetad. Han hade ingen aning om att det skulle vara så mycket jobb. Men förutom honom, Argus och deras chef så finns det i stort sett inga läkare i Moonlight Falls. Inte kan han sluta på sitt jobb?

Vissa dagar är det dock nära, när Lance känner sig som värst... 
Trots det stressiga schemat så lyckas han ändå få tid för Liona. Skaffar man en hund måste man se till att ha tid för den, vad som än händer.

Tillsammans är det lättare att lära sig nya saker. Liona har nu lärt sig färdigheten Jakt! 
Nu har Liona åtminstone något att sysselsätta sig själv med på dagarna och nätterna, när Lance inte har tid eller ork att leka med henne. Om hon lyckas spåra rätt på något fin att ta med sig hem så skadar inte det heller. 

Det är en ivrig dvärgschnauzer som skyndar ut för att spåra.
Snart har Liona lyckats hitta sitt allra första föremål någonsin! En... färggrann fjäder... 

Spökeridagen är också en årlig högtid i Moonlight Falls som Lance får lära sig om. Återigen så är det Argus som vänligt tar och förklarar för Lance vad som gäller. Den här gången är inget undantag. Argus ringer upp Lance och berättar att han håller sin årliga maskerad hemma hos sig och sina rumskompisar. Han menar att Lance bara måste komma! 

En inbjudan som Lance givetvis tackar ja till, men sen blir han osäker. Maskerad, då måste man klä ut sig. Vad sjutton ska han klä ut sig till? 

Efter många om och men och funderingar så väljer Lance att klä ut sig till tiger. Trots allt, klorna och tänderna kommer naturligt. 
Det finns gott om simmar på Argus' fest, flera som Lance aldrig har träffat innan. Den senaste tiden har Lance jobbat så mycket att han inte fått chans att umgås med andra än Argus på bra länge. 

Argus är riktigt stilig i sin maskeraddräkt. En detektiv, måhända? Eller agent? 
Festen är rolig och trevlig, men Lance känner sig lite för tankspridd och trött för att verkligen ha roligt med alla dom andra. 

Trots det så har gästerna rätt häftiga kostymer på sig. 
Den häftigaste kostymen är nog ändå den dansande korven med bröd på övervåningen. 
Han önskar att han inte hade så mycket jobb så att han kunde njuta av den här dagen, men det är inte den sista festdagen som han kommer att uppleva. Efter att ha spenderat lite tid med Argus så beger sig Lance hemåt. 


Ytterligare en nackdel med att jobba på sjukhus är att precis allt kan hända, när som helst. Som mitt i natten, den natt när man som mest behövde sin sömn... 

Nödsituation på sjukhuset! Lance måste kravla sig upp strax före midnatt och skynda sig iväg till sjukhuset. 
Ynka 42 simdaler för att rycka ut i ett nödfall mitt i natten!? Det är nästan tillräckligt för att få en att vilja sluta... 
Det blir ingen skönhetssömn för Lance den här natten heller. Inte blir det bättre av att hans chef, så fort han sätter foten innanför dörren på sjukhuset, skickar iväg honom till kyrkogården för mer vaccinationer. 

Nu lider Lance verkligen. Han får ingen sömn, han hinner knappt med att äta för att han konstant måste rusa mellan sängen och jobbet. Han orkar inte med Liona och han hinner knappt säga mer än hej till Argus längre. 

Lance är så slutkörd att han bara däckar på en parkbänk, mitt under vaccinationerna. 
Lance är inte den som klagar, men han har aldrig mått så här uselt i hela sitt liv. Han riskerar att förlora både Liona och Argus om han fortsätter på det här viset. I desperation så säljer han sin stora dubbelsäng och köper en dyr, bekväm enkelsäng i hopp om att kunna återfå lite sömn. 

Trots den jobbiga perioden så är det skönt att se Argus varje dag på jobbet. 
Argus är otroligt förstående till Lances situation, då han själv var i Lances kläder en gång i tiden. Det ger Lance lite hopp, men socialarbetaren är långt ifrån lika förstående när det gäller Lionas brist på uppmärksamhet... 

6 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, det här var en jobbig period för honom... :(

      Radera
  2. Aww, hoppas inte han förlorar Liona. Jag gillar henne =) Fastän hon inte säger eller gör så mycket *ler*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är också väldigt förtjust i den lilla hunden. :)
      Lance gör allt i sin makt för att inte förlora sin älskade lilla hundvän. :D

      Radera
    2. Liona är så söööt :-)

      Radera
    3. Favoritvovven! :D

      Jag hade aldrig trott att Lance skulle skaffa en dvärgschnauzer, men när hon fanns där på härbärget sa det ändå bara klick på ett sätt. :)

      Radera