måndag 17 december 2012

Kapitel 14: Bröllopsklockorna ringer i vårvinden

Lyckan är stor hos familjen Barlow och det nyförlovade paret pratar om bröllopsplaner oavbrutet. Vintern har ännu Moonlight Falls i ett fast grepp, men våren är runt hörnet och Lance drömmer om ett vårbröllop. Något som Argus ser fram emot med stor glädje. Den enda som kanske inte är jätteglad över det hela är Liona.

Stora förändringar är inte alltid lätt att hantera för små vovvar... Särskilt inte små vovvar som egentligen vill ha sin pappa för sig själva. 
Men Lance hoppas på att nästa förändring kommer att lysa upp Lionas vardags rejält. Nu när den lilla familjen har mer plats och bättre ekonomi så finns det nya möjligheter för dom alla.

Möjligheter i form av en liten valp! 
Det var inte svårt att övertala Argus, som också tycker mycket om hundar och gärna skulle vilja vara med från början med en liten valp. Så Lance ringer upp samma härbärge som han adopterade Liona ifrån en förmiddag när Argus har gått till jobbet. Inte långt därefter skuttar en mörk liten hårboll runt på tomten.

Lance hoppas bara att Liona kommer att bli lika glad över nykomlingen i familjen som han är. 
"Så, Liona," ler Lance och sätter ner den lilla svarta hårbollen. "En lejoninna behöver en stark och ståtlig lejonhane som sällskap, inte sant?"
Den lilla valpen är en renrasig Schipperke, som har fått namnet Leon. Liona har precis lagt märke till den främmande hunden i huset och är genast framme för att undersöka.

Förvånat så vänder lilla Leon sig om och får syn på Liona. 
Lance håller sig i närheten för säkerhets skull, utifall att någonting skulle hända eller att Liona inte skulle acceptera nykomlingen. Leon blir dock överlycklig över att träffa en annan hund i familjen!

Liona däremot verkar lite skeptisk... 
"Kom igen, är han verkligen så illa?" ler Lance mot Liona.
Efter lite om och med och funderingar så verkar det som att Liona anser att fördelarna med den nya lilla valpen överväger nackdelarna.

En välmenande lekinvit, som genast besvaras! 
Introduktionen har gått bra och både Lance och Argus kan pusta ut. Nu är det bara att införskaffa hans saker och sen kan dom spendera all tid med att glädjas åt sin nya familjemedlem utan oro.

Hundhörnan i hallen får sig en liten makeover. 
Välkommen till familjen, Leon Barlow! 


Vinterns sista dagar passerar sakta förbi. I takt med att våren och det inplanerade bröllopet närmar sig så närmar sig även Lances födelsedag.
"Hur känns det att ta steget in i det riktiga vuxenlivet?" frågar Argus retsamt, som redan är vuxen då han är lite äldre än Lance.
"Konstigt," svarar Lance uppriktigt. "Jag hade alltid trott att jag skulle vara gift och ha barn vid det här laget. Men det visar bara att man inte kan förutse hur livet kommer bli, eller hur?"
Argus svarar inte på det, utan verka sjunka in i djupa tankar.

När snön börjar smälta och dom första regndropparna för året faller så är våren verkligen på ingång. 
Tillslut är dagen här. Den första vårhelgen efter att snön har smält bort och temperaturen börjat stiga igen. Själva dagen blir lite impulsivt vald, men Argus har förvarnat sina vänner och bett dom hålla helgerna fria. Även om Lance känner en hel del personer i Moonlight Falls, både via jobbet som läkare och genom sina upptåg, så är det väldigt få som han anser vara sina vänner.

Det blir inget stort bröllop. Bara en liten ceremoni ute i trädgården.
Dom enda gästerna som kommer är ett par av Argus' äldsta vänner som han känt under hela sitt liv. Och så hundarna, naturligtvis. Trots att han har längtat efter den här dagen kan Lance inte hjälpa att känna sig ruskigt nervös. Men tack och lov har han en fästman och blivande make som vet precis hur man botar sådant.

Vilka finkläder? Det är snart dags för ceremonin och Argus har inte en tanke på att byta om. 
Det får Lance att brista ut i skratt och det mesta av nervositeten försvinner. Vem har sagt att man måste klä upp sig inför sitt eget bröllop?

Bröllopets två gäster verkar ta det hela med ro, men dom känner ju Argus sedan länge. 
Ceremonin börjar och Argus får se något han aldrig trodde att han skulle få se. Hans gamla rumskompis, Dante Morganthe den kriminella vampyren, sitter och kan inte hålla tårarna tillbaka.

Även Chauncey Grimm ser ut att ha nära till tårar. Bröllop verkar ta fram den mjukare sidan i alla. 
Liona och Leon är uppspelta över besöket, dom nya föremålen och stämningen och skuttar glatt runt i trädgården under ceremonin.

Sprallig liten valp! 
Men ingenting får dom två varulvarna att slita blickarna från varandra. 
Att trä en ring på ett finger kan vara svårare än man tror. Lance har aldrig sett Argus så skakig förut. 
Lances tur... 
Båda hundarna iakttar sina båda hussar i tystnad. Liona med rofylld acceptans i blicken och Leon med huvudet på sned och ett förvirrat ansiktsuttryck.
"Vad gör dom för något?" frågar Leon och tittar undrande på Liona.
"Jag kan förklara när du blir äldre," svarar Liona med lugn röst.

Hela familjen Barlow samlade tillsammans. 
Låt mig vara den första att få presentera... 
... makarna Lance Barlow och Argus Barlow! 

4 kommentarer:

  1. Oh vad roligt att dem äntligen är gifta =) och att Liona fick sig en kamrat :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag tyckte att det var på tiden. :D
      För båda delarna. :)

      Radera
  2. Svar
    1. Trots att Argus insisterade på att gifta sig i sina vardagskläder? :D

      Radera